Srpen 2016

 

www.gira.cz

Historie společnosti Gira začala před 111 lety: v roce 1905 začali Gustav a Richard Giersiepen produkovat jejich patentovaný spínač. V současné době společnost řídí Dirk Giersiepen. Tuto a další zprávy naleznete v našem zpravodaji. Ať Vás baví čtení!
 
Témata v srpnu
111 jubileum: Společnost Gira slaví výročí svého založení
Navenek běžné, uvnitř nevšedně inteligentní: Inteligentní technika budov Gira
Gira konfigurator domovní komunikace: Naplánujte interkomy snadno a rychle
Designový hotel jedinečných kvalit: Empire Riverside Hotel
 

111 jubileum

Společnost Gira slaví výročí svého založení

Tento měsíc je to 111 let, co bratři Richard a Gustav Giersiepenovi založili "Gebrüder Giersiepen" - továrnu na elektrické zařízení pro osvětlení ve Wuppertalu. Úspěšný příběh, který existuje ještě dnes. Dnes, o 111 let později, řídí společnost Dirk Giersiepen, který je již čtvrtou generací. 
Přejeme společnosti Gira ještě spousty úspěšných let.

Navenek běžné, uvnitř nevšedně inteligentní

Inteligentní technika budov Gira

Dvoupodlažní dům architektky Alexandry Schmitz působí navenek až překvapivě nezajímavě. Fasáda z tmavého dřeva z douglasky, prostorná dřevěná terasa a klasická sedlová střecha, dobře splynou ve venkovském prostředí. Ale to, co návštěvníci na první pohled nevidí, je interiér plný technických zlepšení, který je kompletně zasíťovaný a jeho energetická účinnost je díky solárním panelům na střeše, dobře izolovanými stěnami a domovní technologii Gira 55 %.

Více informací zde

Gira konfigurátor domovní komunikace

Naplánujte interkomy snadno a rychle

 

Na veletrhu Light + Building 2016 představila společnost Gira nový konfigurátor pro domovní komunikaci ve verzi pre-release. Nyní je inovativní on-line nástroj připraven i pro vás. K čemu je konfigurátor užitečný? Komunikační systémy Gira mají různé využití, od rodinných domů až po velký bytový dům, od jednoduchého audia až po kompletní integraci video komunikace do systému KNX nebo počítačové sítě. Gira konfigurátor je jednoduchý on-line nástroj, který umožňuje individuální konfiguraci těchto systémů, jak pro majitele a manažery, ale také pro řemeslníky a další odborníky. Vyzkoušejte si ho. 

Vyzkoušejte si konfigurátor zde

Designový hotel jedinečných kvalit

Empire Riverside Hotel

Hamburský krasavec se sedm metrů vysokými okny, černou teracovou podlahou a bronzovým pletivem na stěnách, se suverénní elegancí vévodí siluetě přístavní čtvrti, kde v nové zástavbě kolem přístavu tvoří západní konec takzvané "Hafenkrone". Budovu navrhl slavný britský architekt David Chipperfield. Pro stylový interiér hotelových pokojů a konferenčních místností se zvolila vypínačová řada Gira E2 - v závislosti na interiéru v čistě bílé lesklé nebo antracitové barvě. Kromě toho byl do Empire Riverside zaveden inteligentní systém řízení budovy KNX. Ve velkých konferenčních nebo stravovacích místnostech zle nastavit nebo změnit teplotu pomocí Gira inteligentních senzorů lokálně.

Více informací zde

Navštivte stránky společnosti Gira Facebook

Pokud si již nepřejete dostávat newsletter společnosti Gira napište nám na news@gira.cz  

Pokud máte jakékoli dotazy prosím kontaktujte nás na info@gira.cz

Gira
SBS ELEKTRO s.r.o.
KNX Partner    
www.gira.cz
www.facebook.com/GIRA.CZ
Showroom: Lublaňská 15, Praha 2
 
Na Spádu 2133/8
400 11 Ústí nad Labem
Česká Republika
 
Tel.:  +420 475 207 940
Fax.: +420 475 207 942
Mobil.: +420 725 117 445