Listopad 2016

 

www.gira.cz

Opět se nám prodloužily zimní večery, a tím i větší potřeba světla. Pro lepší orientaci nejen v tmavých prostorech můžete využít orientační osvětlení od společnosti Gira. Společnost Gira je velmi oblíbená nejen mezi architekty, a proto rozšiřuje své výrobní a administrativní prostory. O těchto a dalších tématech se dozvíte v listopadovém newsletteru. Přejeme příjemné čtení.

 
Témata v listopadu:
- Základní kámen s časovou kapslí: Výstavba nové výrobní, logistické a administrativní budovy společnosti Gira
 - Lepší orientace ve tmě: LED Orientační osvětlení
- Inteligentní byty v podkroví: Projekt "Papstar"
- Oblíbené mezi architekty: Architects Darling Award
- Nenápadné, ale plně automatizované: Výšková administrativní budova Monarch I v Haagu
 

Základní kámen s časovou kapslí

Výstavba nové výrobní, logistické a administrativní budovy společnosti Gira

Výstavba nové, 30 000 čtverečních metrů rozlehlé výrobní, logistické a administrativní budovy v Radevormwald je jeden z největších a nejvýznamnějších investičních projektů za více než 111-letou historii společnosti Gira. V pátek 28/10/2016 byl položen základní kámen pro tento projekt.
Dirk Giersiepen a Prof. M. Sauerbruch uložili časovou kapsli, která obsahuje dva deníky, nejnovější vydání Gira intern, pár mincí a nový rámeče Gira E3. 

Více zde

Lepší orientace ve tmě

LED Orientační osvětlení

V zimním obdobím, kdy je brzy tma, je potřeba zlepšit značení pro orientaci v budovách. Společnost Gira nabízí LED orientační osvetlění. Pro Gira vypínačové programy Standard 55, Event, Esprit a E2 jsou k dostání Gira LED orientační světla, na kterých si zvolíte barvu světel: bílou, modrou, červenou, zelenou nebo oranžovou. Je možné nastavit i průběh barevným spektrem, z kterého si můžete zvolit oblíbenou barvu a uložit si ji, nebo třeba i regulovat jas. Pomocí fólie se LED orientační světla dají popsat nebo vybrat piktogramy. Případně se může připojit také lamelový prvek k řízení světla. Výstup světla lze řídit po 90°. 

Více zde

Inteligentní byty v podkroví

Projekt "Papstar"

Berlínský podnikatel Dirk Fabarius zmodernizoval tři podkrovní byty v městské části Prenzlauer Berg podle zásad "e-wohnen der zukunft", e-bydlení budoucnosti. Systémový integrátor Carsten Kröning vyprojektoval a naprogramoval domovní techniku. Na projektu byl použit Gira HomeServer, Gira ServerClient, Gira InfoTerminal Touch a Gira SmartSensor, které zajišťují požadované funkce jako centrální řízení techniky budovy, správa světelných scén, ovládání hudby ve všech prostorách a přístup k internetu. Vše v designu Gira E2 v bílé, antracitové i alu barvě. 

Více zde

Oblíbené mezi architekty

Architects Darling Award

Společnost Gira je stále oblíbená mezi architekty. Opět byla oceněna na soutěži architekts Darling Award. Tentokrát v kategorii Building Management Systems / Building Automation. Gratulujeme!

Nenápadné, ale plně automatizované

Výšková administrativní budova Monarch I v Haagu

Mezi ohromnými mrakodrapy v srdci Haagu působí tato budova možná spíše skromně. Ovšem co se týká automatizace budovy, předčí výšková budova Monarch všechny ostatní. Aby mohla splnit ambiciózní cíle zadavatele ohledně souladu revitalizace budovy s trvalou udržitelností, rozhodla se provádějící firma BAM Techniek pro systém KNX/EIB.

Více zde

Navštivte stránky společnosti Gira Facebook

Pokud si již nepřejete dostávat newsletter společnosti Gira napište nám na news@gira.cz  

Pokud máte jakékoli dotazy prosím kontaktujte nás na info@gira.cz

Gira
SBS ELEKTRO s.r.o.
KNX Partner    
www.gira.cz
www.facebook.com/GIRA.CZ
Showroom: Lublaňská 15, Praha 2
Instagram: gira.cz
 
Na Spádu 2133/8
400 11 Ústí nad Labem
Česká Republika
 
Tel.:  +420 475 207 940
Fax.: +420 475 207 942
Mobil.: +420 725 117 445