Duben 2017

www.gira.cz

Chtěli byste dům krásný i do posledního detailu? Zvolte nový, dlouho očekávaný systém domovní komunikace Gira 106, který je již k dispozici. Ušlechtilý design a moderní funkce zaručí, že Váš dům bude krásný a stylový. O tomto a více tématech se dočtete v dubnovém newsletteru. Přejeme příjemné čtení. 

Témata v dubnu:
- Dlouho očekávané již dostupné: Gira systém 106
- Inteligentní technika budovy na vodě: Hausbót v Hamburku
- Růst společnosti GIRA: Nové výrobní a logistické centrum
- Dokonale inscenované asijské kouzlo: Asian Art Museum v Radevormwald
- To nejlepší pro rok 2017: Přehled produktů

Dlouho očekávané, již dostupné

Gira systém 106

Systém Gira 106 je modulární systém vstupní komunikace s kovovými čelními deskami v puristicky ušlechtilém designu. Zakládá se na základním rozměru 106,5 × 106,5 mm. Se vstupní stanicí v systému Gira 106 začíná pohostinnost již před vchodovými dveřmi: od volacího tlačítka, volacího modulu a kamery až po informační modul. Všechny funkce se prezentují v komplexním a jasném provedení.
Více informací zde

Inteligentní technika budovy na vodě

Hausbót v Hamburku

V centru Hamburku a přece v přírodě, kotví neobyčejný hausbót, navržený ateliérem Sprenger von der lippe Architekten. Díky prosklení fasád má bydlení nádech romantické plavby. Bydlení propojené s přírodou umocňují moderní architektura a inteligentní elektroinstalace. Podpalubí je opláštěno pláty z tzv. patinující oceli oranžovočervené barvy. Záměrný kontrast k ní tvoří skleněná krabicová konstrukce horní paluby. Její fasádní reliéf je tvořen přiznanými žebry spolu s opakními a transparentními plochami. Pro hausbot byly vybrané energetické a světlující sloupky Gira v antracitové barvě.

Více zde
 

Růst společnosti GIRA

Nové výrobní a logistické centrum

Rozhodnutí o výstavbě nového výrobního a logistického centra Radevormwald Gira stanovilo směr pro budoucnost společnosti. Od léta 2018 zde najde práci asi 550 zaměstnanců ve výrobě, logistice a vývoji. Jedná se o největší investiční akci ve 112-leté historii firmy a vytváří „ideální podmínky pro další růst“, jak uvedl generální ředitel Gira, Dirk Giersiepen, na položení základního kamene 28. října 2016. Komplex budov navrhla prestižní a dobře známá firma Sauerbruch Hutton v Berlíně. A tak nová budova bude nejen estetická, ale i ekologicky příkladná: bude produkovat pouze polovinu z maximálního počtu emisí CO2 podle energetického zákona. Na webových stránkách se můžete dozvědět více a zjistit, jak stavba pokračuje.

Aktuální průběh stavby lze sledovat zde
 

Dokonale inscenované asijské kouzlo

Asian Art Museum v Radevormwald

Velmi zvláštní klenot se nachází ve městě Radevormwald: Muzeum asijského umění. Toto soukromé muzeum galeristy Petera Hardta ukazuje na 500 m2 rozlehlou sbírku obsahujíc přes 200 antických exponátů z celé jihovýchodní Asie a Himálají. Nejsou to jen exponáty samy, které tvoří muzeum tak cenné, ale také nápaditá prezentace. Asi 100 let stará stodola s přilehlou skladovací místnosti přispívá svým vlastním charakterem. Obě byly kompletně opraveny, eliminovali se police a tím se otevřelo spoustu prostoru pro exponáty.
Zvláštní důraz klade majitel galerie Peter Hardt na profesionální osvětlení exponátů. Pro komplexní řízení osvětlení byl v muzeu instalován systém KNX, který spojuje všechny světelné zdroje dohromady. Jako řídící centrum systému KNX funguje Gira Home Server, který je provozován centrálně na dotykovém displeji, Gira Control 9 Client nebo prostřednictvím telefonu. Systém KNX ovládá nejen osvětlení, ale také malý vodopád v krásné asijské zahradě.

Více zde
 

To nejlepší pro rok 2017

Přehled produktů

Nejen připravované novinky pro rok 2017 naleznete v nové brožurce pro rok 2017.
Více zde
 

Navštivte stránky společnosti Gira Facebook

Pokud si již nepřejete dostávat newsletter společnosti Gira napište nám na news@gira.cz  

Pokud máte jakékoli dotazy prosím kontaktujte nás na info@gira.cz

Gira
SBS ELEKTRO s.r.o.
KNX Partner    
www.gira.cz
www.facebook.com/GIRA.CZ
Showroom: Lublaňská 15, Praha 2
Instagram: gira.cz
 
Na Spádu 2133/8
400 11 Ústí nad Labem
Česká Republika
 
Tel.:  +420 475 207 940
Fax.: +420 475 207 942
Mobil.: +420 725 117 445